Skip to main content

Хор ХорШидеја 

Хор ХорШидеја

Аматерски хор “ХорШидеја” окупља певаче који се држе правила да живот без музике не може да буде потпун. Хор је основан у новембру 2011. године, на иницијативу КОЦ-а, а под диригентском палицом професора Александра Шварца. Од тада па до данашњих дана, кроз “ХорШидеју” је прошло преко педесет певача аматера. Све чланице хора повезује жеља да кроз своју интерпретацију повежу публику са композиторима разних периода као и убеђење да управо музика чини живот комплетним, сложенијим.

Репертоар “ХорШидеје” је разноврстан, а свака композиција је изазов сам по себи. Репертоар се стално шири, а у њему се налазе духовна и световна музика композитора разних епоха. “ХорШидеја” је у стању да вас "провоза” по Европи, Азији, Африци, Америци; да вас уозбиљи, али и да вас натера да мрдате куковима.

Хор ХорШидеја

У свом досадашњем периоду постојања “ХорШидеја” је имала запажене наступе на хорским смотрама сa и без такмичарског карактера. Посвећено се опходе према свом хобију, а поред тога што између најмлађе и најстарије чланице има безмало пола века искуства и што свака потиче из различите сфере пословања, једно им је заједничко, а то је љубав према хорском певању и музици, као универзалном језику.

Придружите им се, нека вас певање инспирише
Све информације на број телефона 063 680-179