Skip to main content

XXV Сремска куленијада

XXV Сремска куленијада

Данас у Ердевику, "У загрљају кулена и вина", већ 25. по реду Сремска куленијада, једна од највећих гастрономско - туристичких манифестација у шидској општини, Војводини и Србији. Манифестацију је отворио Ненад Катанић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, а посетиоце су поздравили и председник Општине Шид Зоран Семеновић, директор Регионалне привредне коморе Срема Предраг Мујкић и председник стручног жирија за оцену квалитета кулена др Бранислав Шојић.

Опширније …XXV Сремска куленијада

44. “Вишњићеви дани”

44. “Вишњићеви дани”

И овогодишњом, 44. по реду, тродневном манифестацијом “Вишњићеви дани”, достојанствено је одата дужна почаст великану српске историје, једној од најзначајнијих личности наше средине, гуслару и песнику Филипу Вишњићу.

Опширније …44. “Вишњићеви дани”

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

“Дечја недеља”, традиционална манифестација која се одржава почетком октобра, представља најзначајнији национални догађај посвећен деци.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Обележава се од 1934. године са циљем усмеравања пажње читавог друштва на стварни положај деце и младих у заједници, на њихове потребе и изазове. Ове године обележена је под слоганом “Велико срце деце Србије” и акценат је дат развоју емпатије, вршњачке и међугенерацијске солидарности и даљој изградњи сигурног друштвеног окружења које подржава вредности толеранције.

Опширније …ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Европски фестивал "Бина мира" у Шиду: Ода култури и миру

Европски фестивал "Бина мира" у Шиду: Ода култури и миру

У самом срцу Шида, града с богатом историјом и дубоким културним коренима, одржао се најсветлији догађај овог септембра - Европски фестивал "Бина мира". Сви путеви су водили ка Шиду од 17. до 23. септембра, када је ова манифестација обележила своју 14. годишњицу.

Опширније …Европски фестивал "Бина мира" у Шиду: Ода култури и миру