Skip to main content

Традиционално, као и сваке године, у сали Културно образовног центра Шид, одржава се концерт „Мајкама са љубављу“. Организатор концерта је Културно образовни центар, а повод за организовање овакве врсте културног дешавања је 8.март, који се обележава као Дан жена.

 

МАЈКАМА С ЉУБАВЉУ

majkama 17

Синоћ је сала Култунро образовног центра Шид била мала да прими све посетиоце традиционалног концерта дечјих фолклорних група СКУД "Свети Сава" посвећен најбрижнијим створењима, мајкама под називом "Мајкама с љубављу".

Опширније …МАЈКАМА С ЉУБАВЉУ

Мајкама с љубављу 2016.

majkama 2016

Синоћ је сала Културно образовног центра Шид била мала да прими све посетиоце традиционалног концерта дечјих фолклорних група СКУД "Свети Сава" посвећен најбрижнијим створењима, мајкама под називом "Мајкама с љубављу".

Опширније …Мајкама с љубављу 2016.

Концерт „Мајкама са љубављу“ 2012

 Традиционално, као и сваке године, јуче 6.марта у сали Културно образовног центра Шид, одржан је концерт „Мајкама са љубављу“са почетком у 18 часова. Организатор концерта је Културно образовни центар, а повод за организовање овакве врсте културног дешавања је Дан жена.

DSC 9063

На концерту су се представили најмлађи чланови СКУД-а „Свети Сава“: полазници школе фолклора и најмлађа фолклорна група школе фолклора са којима руководи Невенка Марић, млађи узраст дечјег фолклорног ансамбла са уметничким руководиоцем Браниславом Николић;

Опширније …Концерт „Мајкама са љубављу“ 2012

Мајкама с љубављу

06. март – Концерт „Мајкама с љубављу“, поводом Дана жена, сала КОЦ-а са почетком у 18 часова. Учесници концерта:   

plakat majkama

-Школа тамбуре
-Дечији тамбурашки оркестар
-СКУД „Свети Сава“:
 школа фолклора,
 најмлађа фолклорна група,
 фолклорна група млађег узраста и
-Рецитатори

 

Концерт "Мајкама са љубављу"

У сали Културно образовног центра је у среду 9. марта 2011. године одржан пригодан програм у поводу 8. марта – Дана жена.
Програм под називом "Мајкама са љубављу" припремили су аматери КОЦ-а за своје мајке, баке, сестре...

На концерту су узели учешће:
полазини "школе тамбуре"
дечји тамбурашки оркестар
омладински тамбурашки оркестар
најмлађа фолклорна група СКУД "Свети Сава"
рецитатор ОШ "Сремски фронт" Ена Милковић
рецитатори Гимназије "Сава Шумановић" – Милан Чавић, Предраг Терзић, Давид Ромић, Теодора Мердановић и Јелена Пејчић.
Рецитатори Гимназије "Сава Шуманопвић" су уједно и представници наше Општине на зонској смотри рецитатора у Старој Пазови.
Полазници "школе тамбуре" и дечјег тамбурашког оркестра извели су заједничке четири композиције и тако присутној публици показали колико су напредовали у  свом  раду. Њих је припремао Микуш Растислав.
Омладински тамбурашки оркестар под управом професора Зорице Опачић извео је пригодан програм од пет композиција које су резултат рада на припреми целовечерњег концерта како у нашој средини тако и шире.
Најмлађа фолклорна група СКУД "Свети Сава" је својим наступом увеличала овај програм за мајке. Они су одиграли дечје игре из Србије. Њих је припремила Невенка Марић.

Концерту су углавном присуствовали родитељи деце учесника  концерта.