Skip to main content

Културно лето 2012

18.август Крајина експрес

krajina ekspres

У суботу 18.августа на Тргу културе, наступила је локална група "Крајина експрес". Концерт је почео у 21 час, а присутни су имали прилику да слушају крајишку музику, на репертоару су се нашле популарне песме Баје малог Книнџе и Боре Дрљаче као и многе добре народне песме из Крајине.

 

17. август Гитарси

066

Потврду да се оно што стварају свиђа публици, добили су и у петак 17.августа, када су одржали концерт на Тргу културе, са почетком у 22 часа. Невероватну и сјајну атмосферу, направили су ови млади талентовани и шармантни музичари "Гитарси" својим наступом у трајању скоро три сата. Многи су ово вече, први пут чули за Гитарсе, али са сигурношћу тврдимо да ко их једном чује, више не престаје да их воли и ужива у њиховој свирци.

Опширније …17. август Гитарси

16. август Дан вина

170

Четрнаести дан Шидског културног лета на градском Тргу, био је посвећен свим љубитетљима вина. Шиђанима смо подарили прилику да дегустирају најквалитетнија фрушкогорска и војвођанска вина, која је изложило осам винарија. Поред наших локалних произвођача биле су присутне и две винарије са територије Војводине: Винарија Алекс из Ирига и Винарија Мачков подрум из Сремских Карловаца.

Опширније …16. август Дан вина

15.август Етно дан

etno-dan2

15.августа у среду одржан је трећи по реду Етно дан, који се одржава у оквиру осмог Шидског културног лета, у организацији Културно образовног центра и несебичне помоћи вредних удружења жена Општине Шид

У оквиру Етно дана, трудили смо се да на тренутак вратимо у прошлост, све љубитељи традиционалних игара и песама, да осете дух старих времена, кроз старинска јела на штандовима наших вредних Удружења жена, кроз ношње и делове ношњи, које су се сачувале у изворном облику до данашњих дана.

Опширније …15.август Етно дан