Skip to main content

Шидско културно лето

XXV Сремска куленијада

XXV Сремска куленијада

Данас у Ердевику, "У загрљају кулена и вина", већ 25. по реду Сремска куленијада, једна од највећих гастрономско - туристичких манифестација у шидској општини, Војводини и Србији. Манифестацију је отворио Ненад Катанић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, а посетиоце су поздравили и председник Општине Шид Зоран Семеновић, директор Регионалне привредне коморе Срема Предраг Мујкић и председник стручног жирија за оцену квалитета кулена др Бранислав Шојић.

XXV Сремска куленијада

Додељене су награде у неколико категорија, а апсолутни победници, најбољи произвођачи кулена ове године, постали су Јован Мишчевић из Вашице, за производ у узаном омотачу и Кулен Војновић из Кузмина, за производ у природном омотачу.

XXV Сремска куленијада

У културно - уметничком програму учествовало је више стотина аматера, свих узраста, из Шида, Вишњићева, Гибарца, Љубе, Ердевика и чланови словачког друштва из мађарског града Комлоша.

На бројним штандовима своје производе представили су произвођачи сухомеснатих производа, вина, меда, слаткиша, занатлије и удружења жена.