Skip to main content

Аматерско позориште ``Бранислав Нушић`

БИНА МИРА 2023

БИНА МИРА 2023

Шид ће овог месеца бити права мала европска престоница културе. Више од 80 младих, из осам земаља, учествоваће од 17. до 23. септембра на Европском фестивалу “Бина мира”, интернационалној манифестацији, основаној од стране Ахенске мреже за хуманитарну помоћ и интеркултурални мировни рад.

Позоришне групе младих из Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Румуније, Белгије, Немачке, Северне Македоније и наравно Србије, кроз разне креативне радионице и позоришне представе, даће допринос борби против предрасуда, међусобно градити мир и поверење и заједнички обележити Светски дан мира, 21. септембра.

Глумци Аматерског позоришта “Бранислав Нушић” из Шида учествовали су на неколико претходних манифестација и добили част да буду домаћини ове године, када се одржава већ по 14. пут. Они ће је званично и отворити, у понедељак, 18. септембра, позоришном представом “Дуга шетња до куће”, у режији Цветина Аничића, на сцени Културно – образовног центра.
“Бину мира” организују КОЦ и Општина Шид, у сарадњи са Ахенском мрежом за хуманитарну помоћ и интеркултурални мировни рад.