Skip to main content

Луткарске представе

ЛУТКАРСКИ УЛИЧНИ КАРНЕВАЛ


ulicni-carobnjaci.jpgШидски малишани су имали задовољство да у недељу 10. августа на улици испред Културно-образовног центра одгледају део луткарске представе "Палчица" са којом наше позориште одлази на међународни фестивал у Пулу.

Четврти Фестивал уличних чаробњака - ФУЧ одржава се у Пули у периоду од 15. до 19. августа. Како у позову за учешће шидског луткарског позоришта стоји, Фестивал уличних чаробњака је међународни улични фестивал на којем наступају професионални уметници и скупине које делују изван институционализованих, комерцијалних позоришта и циркуса. Вишедневно културно-уметничко догађање приказаће савремене приступе уличном казалишту ослањајући се на светски тренд који следи комбиновање музике, плеса и жонглирања са захтевним циркуским вештинама, као што су ходање на жици и конопу, рад с трапезом и свилом, акробације и слично.

Како је овогодишња тема Фестивала Деца позив је упућен и Луткарском позоришту из Шида. Верујемо да ће Цветин Аничић и његови луткари имати шта да покажу. Сем домаћина из Хрватске на Фестивалу учествују позоришта из Србије, Италије, Шпаније, Аргентине.