Skip to main content

Српско културно уметничко друштво „Свети Сава“

Традиционални концерт СКУД-а СВЕТИ САВА

sava2017

У препуној сали Културно образовног центра 27. јануара са почетком у 19 часова одржан је традиционални концерт СКУД "Свети Сава" посвећен обележавању Крсне славе друштва.

На концерту су подељена и признања заслужним члановима, сарадицима, организацијама и пријатељима и то у виду Светосавске плакете- највишег признања које Друштво додељује:
Ђачанин Светлани, Момчиловић Милици, Шарац Милијани, Стојецки Лидији, Зелић Николи, Гајица Стефану, Зелић Радовану, Савић Ивану и Субић Миленки.

2sava2017
Плакете је уручио Председник Савета Друштва Мита Аврамов.

Поред плакета уручене су и захвалнице члановима Друштва за активно учешће у раду (играње) и то за:
20 година- Ђокић Драгану, Рорма Миљану, Николић Браниславу и Мудрић Дејану.
15 година- Николић Миљани и Грчић Стефану.
10 година- Зелић Радовану, Савић Ивану, Киш Пеђи, Јовичић Наталији, Марош Милени, Ђачанин Светлани, Момчиловић Милици, Шарац Смиљани, Ждињак Јовани и Манчић Стефану
5 година- Јовичић Вељку

Уметнички руководила Друштва предлаже и награђује чланове за изузетан допринос раду и квалитету извођења програма са специјалном захвалницом која од ове године носи име "Миодраг Вујчић Геџа" тако да су овогодишњи добитници:
Вујчић Теодора, Вујчић Михајло, Марковић Миодраг, Јовичић Душан и Јовичић Вељко.
 Њима је признања уручио уметнички руководилац Радован Грчић.

У програму свечаног концерта учествовали су чланови припремног и извођачког ансамбла те рекреативна група као и воклани солиста Дејан Мудрић уз пратњу народног оркестра.                    

Свечани концерт су употпуниле својим наступом и чланице Хора КОЦ-а Шид.