Skip to main content

Српско културно уметничко друштво „Свети Сава“

Ускликнимо с`љубављу 2016.

sava 2016 svi

У препуној спортској хали одржан је традиционални концерт СКУД "Свети Сава" под називом "Ускликнимо с`љубављу" посвећен обележавању Крсне славе друштва.

На концерту су подељена и признања заслужним члановима, сарадицима, организацијама и пријатељима и то у виду Светосавске плакете- највишег признања које Друштво додељује:
Смиљанић Драгани и Басташић Јовани као дугогодишњим играчицама Друштва, Општинској организацији Црвеног крста Шид- организацији која је свих ових година помагала у раду Друштва и КУД "Бранко Радичевић" из Ердевика пријатељима и дугогодишњим сарадницима

Плакете је уручио Председник Савета Друштва доктор Бранислав Мауковић, поред плакета уручене су и захвалнице члановима Друштва за активно учешће у раду (играње) и то за;
15 година- Пајчин Марини
10 година- Гајица Стефану, Клисурић Милошу, Шарац Милијани, Стојецки Лидији, Крстић Дуњи и Мркшић Милошу.
5 година- Симић Сањи и Пресечковић Немањи.

sava 2016 nagrade

Уметнички руководила Друштва предлаже и награђује чланове за изузетан допринос раду и квалитету извођења програма са специјалном захвалницом тако да су овогодишњи добитници:
Басташић Јована, Смиљанић Драгана и Ждињак Јована, признања је уручио уметнички руководилац Радован Грчић.

У програму свечаног концерта учествовали су чланови „школе фолклора“ и дечје фолклорне групе млађег узраста које припрема и води Невенка Марић. Затим су се представили чланови дечјег фолклорног ансамбла и то млађег и старијег узраста чији је уметнички руководилац Бранислав Николић. Извођачки ансамбл Друштва се представио са четири кореографије и женском певачком групом уз уметничког руководиоца Радована Грчића.

sava 2016 gosti

Свечани концерт су употпунили својим наступом и нама драги гости из Бечеја и Шида који су такође добитници Светосавске плакете Друштва у ранијим годинама. Гости из Бечеја чланови АНИП "Ђидо" представили су се са три кореографије а Трубачки оркестар Данијела Јокановића додатно је загрејао срца присутне публике.

У „црквеној сали“ по обичају гости и домаћини су присуствовали сечењу славског колача и обреду који налаже обележавању Крсне славе. А након тога гости и домаћини наставили су дружење уз музику и песму до раних јутарњих часова.