Main menu

Обележавање 20-годишњице СКУД-а СВЕТИ САВА Свечаним концертом "Хајд поведи весело"

plakat sava20.2

Двадесет је година како смо присутни у нашем и вашем граду. С поносом, са пуно одговорности и поштовања носимо име нашег просветитеља Светог Саве.

Кроз песму и игру Друштво презентује нашу средину , oно је увек постојало као најбољи приповедач традиције и обичаја, мисионар мира, добрих односа, толеранције, градитељ пријатељства са свим народима ...

Све што смо створили и што стварамо рaђено је великим срцем с пуном воље и љубави, свесни да једино то остаје у великим породицама као што је наша са више од 300 чланова.

Низале су се године, програми, турнеје, генерације, али Друштво је увек имало свој зацртани пут који је неприкосновено следило.

Обележавање 20-годишњице започели смо у јануару са концертом у поводу Крсне славе Друштва а заокружујемо пролсаву са Свечаним концертом "Хајд поведи весело" у коме поред чланова СКУД "Свети Сава" извођачког ансамбла, припремног ансамбла и ветерана учестују и гости и то:
чланови фолклорног ансамбла КУД "Бранко Радичевић" из Ердевика, женска певачка група СКУС "Једнота" из Шида, млађа певачка група КПД "Ђура Киш" из Шида и тамбурашки оркестар Хрватског културног друштва Шид.

 

Концерт ће се одржати у сали Културно образовног центра Шид, 5. децембра са почетком у 19 часова

 

Њихова игра и песма и овај концерт уједно је и поклон своме граду у част његовог Дана ослобођења и Дана општине Шида.

 

Посетиоци

Број прегледа чланака
3118629