Skip to main content

Српско културно уметничко друштво „Свети Сава“

20. година Друштва

Српско културно уметничко друштво "Свети Сава" ове године обележава 20 година друштва, 20 година уметничког рада и постојања. Тренутно у СКУД-у игра преко двесто играча, подељених у извођачки ансамбл, дечји ансамбл и школу фолклора. Концерте СКУД-а прате велики Народни и тамбурашки оркестар састављени од преко тридесет уметника, од којих су већина ученици.

20. година Друштва

Извођачки ансамбл је добитник великог броја награда и признања, на репертоару извођачког ансамбла је велики број кореографија из различитих крајева Србије. У њима се трудимо да на што вернији и аутентичнији начин покажемо наше народно благо.

Спој младости и искуства, добар тимски рад сваком играчу даје могућност да се докаже игром и песмом и да дочара дух старијих времена и људе у њима. Један од најзаслужнијих за изузетан успех Друштва је уметнички руководилац извођачког ансамбла господин Радован Грчић, добитник мноштва признања и награда као и поносни власник "Мајсторског писма" за очување народних обичаја и игре.

31. јануара у 19 часова у великој сали Културног центра, СКУД "Свети Сава" ће уприличити традиционални, свечани концерт "Ускликнимо с’ љубављу" поводом славе Друштва. Поред извођачког ансамбла наступиће и рекреативна фолклорна група из Шида, као и гости из Сремске Митровице - КУД "Бранко Радичевић".

Позивамо Вас да својим присуством увеличате манифестацију и подржите наше Друштво, улазнице можете купити у књижари "Доситеј" по цени од 200 динара.