Main menu

Представа "Расло ми је бадем дрво" Живојина Павловића у режији Милене Павловић Чучиловић биће изведена 9. марта у 20 часова на сцени Културно образовног центра у Шиду.

Новела "Расло ми је бадем дрво" представља жал за мирним, веселим, безбрижним временима и грађанском, интелектуалном класом која изумире.

Представа РАСЛО МИ ЈЕ БАДЕМ ДРВО

"Наша представа говори о носталгији. Почиње са умирањем и рађањем, кроз опраштање. Носталгија за детињством, младошћу, прошлошћу, бољим временима је наша тема.Тако, кроз комад, пратећи развојни пут Благоја, постајемо свесни пролазности живота", истиче сиже ове представе редитељка и кћерка великог редитеља.

О представи:

Београд тридесетих, златно доба српске престонице. “Оријент експрес” путује у модерна времена: процват уметности, науке, моде и спорта. Миграциони бум и река досељеника доводе и нашег Благоја, студента медицине родом из Зјапине, у срце европске цивилизације. Његов миран живот нарушава особље зграде у којој живи.
Научен, на селу, на једноставан избор, Благоју тешко пада позиција између две ватре. С’ једне стране је Розалија, размажена ћерка, хај клас, чарлстон – авангард – гирл сумњивог морала, а с’ друге стране Штефица, слушкиња – Мађарица старих начела, заснованих на реду, раду и дисциплини. Додатни терет чини Пелагија, која у њему види мртвог сина, са којим разговара на снобовским – спиритистичким сеансама. Благоје бежи са Димитријем Балабановићем, оцем породице, велепоседником фабрика, имања и српског живља, у тајна друштва, ноћне клубове, коцку и разврат. Сусрет са доктором Богомољцем, Димитријевим ортаком, као последњи ударац наводе га на радикалане промене.
Куда наш “Оријент еџпрес” Благоја одводи, сазнаћете сами.

Улоге у представи тумаче Александар Алач, Стефан Радоњић, Татјана Кецман, Нада Мацанковић, Маја Ранђић, Лако Николић. Живојин Жика Павловић био је редитељ и сценариста најзанимљивијег филмског правца који нам се десио, "црног таласа", а такође и писац романа, приповедака, есеја и дневничке прозе, о чему се мање зна у широј популацији.

Приликом представљања свог рада глумачка екипа сложна је у доживљају лепог дружења и компактне сарадње приликом стварања, чак са жалом што је процес при крају а премијера на помолу, али како кажу, представа тек онда добија свој нови живот па и различите форме откривања и интеракције са публиком.

цена улазнице је 400,00 динара, улазнице се могу купити у Књижари „Доситеј“

 

Посетиоци

Број прегледа чланака
2403183