Main menu


ulicni-carobnjaci.jpgШидски малишани су имали задовољство да у недељу 10. августа на улици испред Културно-образовног центра одгледају део луткарске представе "Палчица" са којом наше позориште одлази на међународни фестивал у Пулу.

Четврти Фестивал уличних чаробњака - ФУЧ одржава се у Пули у периоду од 15. до 19. августа. Како у позову за учешће шидског луткарског позоришта стоји, Фестивал уличних чаробњака је међународни улични фестивал на којем наступају професионални уметници и скупине које делују изван институционализованих, комерцијалних позоришта и циркуса. Вишедневно културно-уметничко догађање приказаће савремене приступе уличном казалишту ослањајући се на светски тренд који следи комбиновање музике, плеса и жонглирања са захтевним циркуским вештинама, као што су ходање на жици и конопу, рад с трапезом и свилом, акробације и слично.

Како је овогодишња тема Фестивала Деца позив је упућен и Луткарском позоришту из Шида. Верујемо да ће Цветин Аничић и његови луткари имати шта да покажу. Сем домаћина из Хрватске на Фестивалу учествују позоришта из Србије, Италије, Шпаније, Аргентине.

Посетиоци

Број прегледа чланака
1991463

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 201 гостију и нема пријављених чланова