Skip to main content

28. Ликовна колонија “На путевима Саве Шумановића”

28. Ликовна колонија “На путевима Саве Шумановића”

Ликовна колонија “На путевима Саве Шумановића”, ове године 28. по реду, одисала је спојем сремскe гостољубивости, традиције и културе са уметничким стваралаштвом академских сликара Косова и Метохије. Осморо њих са југа Србије и из Црне Горе, почашћених позивом за учешће на једној од најзначајнијих српских колонија, наш Шид и општину оплеменили су бојама јесени и учинили је још лепшом.

Опширније …28. Ликовна колонија “На путевима Саве Шумановића”

44. “Вишњићеви дани”

44. “Вишњићеви дани”

И овогодишњом, 44. по реду, тродневном манифестацијом “Вишњићеви дани”, достојанствено је одата дужна почаст великану српске историје, једној од најзначајнијих личности наше средине, гуслару и песнику Филипу Вишњићу.

Опширније …44. “Вишњићеви дани”

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

“Дечја недеља”, традиционална манифестација која се одржава почетком октобра, представља најзначајнији национални догађај посвећен деци.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Обележава се од 1934. године са циљем усмеравања пажње читавог друштва на стварни положај деце и младих у заједници, на њихове потребе и изазове. Ове године обележена је под слоганом “Велико срце деце Србије” и акценат је дат развоју емпатије, вршњачке и међугенерацијске солидарности и даљој изградњи сигурног друштвеног окружења које подржава вредности толеранције.

Опширније …ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Европски фестивал "Бина мира" у Шиду: Ода култури и миру

Европски фестивал "Бина мира" у Шиду: Ода култури и миру

У самом срцу Шида, града с богатом историјом и дубоким културним коренима, одржао се најсветлији догађај овог септембра - Европски фестивал "Бина мира". Сви путеви су водили ка Шиду од 17. до 23. септембра, када је ова манифестација обележила своју 14. годишњицу.

Опширније …Европски фестивал "Бина мира" у Шиду: Ода култури и миру

БИНА МИРА 2023

БИНА МИРА 2023

Шид ће овог месеца бити права мала европска престоница културе. Више од 80 младих, из осам земаља, учествоваће од 17. до 23. септембра на Европском фестивалу “Бина мира”, интернационалној манифестацији, основаној од стране Ахенске мреже за хуманитарну помоћ и интеркултурални мировни рад.

Опширније …БИНА МИРА 2023