Skip to main content

43. ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ

Традиционална манифестација "Вишњићеви дани", 43. по реду, почеће у петак, 30. септембра, подизањем заставе на платоу испред Културно - образовног центра, проглашењем добитника "Вишњићеве награде", концертом ученика Музичке школе "Филип Вишњић" и књижевном вечери у Народној библиотеци.

43. ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ

Опширније …43. ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ

Пријем нових чланова у СКУД "Свети Сава" у Шиду

Пријем нових чланова у СКУД "Свети Сава" у Шиду

Српско културно уметничко друштво “Свети Сава” Шид које ради у оквиру Културно образовног центра Шид и на почетку ове школске године врши пријем нових чланова у „школу фолклора„ и дечју фолклорну групу.

Опширније …Пријем нових чланова у СКУД "Свети Сава" у Шиду

ВИШЊИЋЕВА НАГРАДА за књижевност за српско говорно подручје 2022.

Жири за доделу „Вишњићеве награде“ за књижевност за српско говорно подручје одлучио је да овогодишњи добитник буде Ђорђе Нешић, књижевник из Сомбора, рођен у Бијелом Брду код Осијека.

ВИШЊИЋЕВА НАГРАДА за књижевност за српско говорно подручје 2022.

Жири је радио у саставу: Славица Варничић, директор Народне библиотеке „Симеон Пишчевић из Шида, Срђан Малешевић, директор Културно образовног центра Шид и добитници ове награде: Благоје Баковић, књижевник из Врбаса, Мирослав Алексић и Селимир Радуловић, књижевници из Новог Сада.

Опширније …ВИШЊИЋЕВА НАГРАДА за књижевност за српско говорно подручје 2022.

43. смотра изворно фолклорног стваралаштва Срема

43. смотра изворно фолклорног стваралаштва Срема

У Пећинцима се у суботу 18. јуна одржава 43. смотра изворно фолклорног стваралаштва Срема на којој ће нашу општину представљати чланови КПД “Ђура Киш“ Шид (старија и млађа певачка група) и чланови КПД “Иван Котљаревски“ Бикић До женска певачка група "Бикићанке”.

Опширније …43. смотра изворно фолклорног стваралаштва Срема

Седамдесет три године Аматерског позоришта БРАНИСЛАВ НУШИЋ из Шида

 плакат за представу "Снађи се друже", из сезоне 1974./75.

Основано је 14.јуна 1949.године иницијативом ентузијаста на челу са Славком Поповићем, Јованом Чикарићем, Ђоком Карафиловићем, већ у првој деценији постојања понело је титулу најбољег позоришта у Срему. Након нешто више од две деценије рада, уз бројне “плиме и осеке”, поново је регистровано 1972, а неговањем сатире, као главне одлике дела Бранислава Нушића, постизани су запажени резултати широм бивше Југославије. Настаје пауза проблематичних 90-тих, а права стваралачка реинкарнација почиње у 21. веку.

Опширније …Седамдесет три године Аматерског позоришта БРАНИСЛАВ НУШИЋ из Шида